Pre-Birth Plan  

5 Sebab Kenapa Anda Perlu Lindungi Anak Sejak Dalam Kandungan

 1. Risiko Di Fasa Kehamilan
  Mengetahui diri sedang hamil adalah satu berita yang sangat menggembirakan dan mengujakan. Namun begitu, risiko kecelakaan atau musibah juga boleh berlaku pada fasa ini yang membawa bahaya kepada ibu atau anak yang dikandungkan.

  Anak yang dikandungkan mungkin berlaku risiko berkembang dalam keadaan songsang atau tidak normal, mengalami kecacatan dan sebagainya. Manakala ibu pula mungkin ada risiko menghidapi tekanan darah yang tinggi sehingga boleh menjadi sawan, air ketuban terperangkap dalam salur darah, plasenta terpisah dari dinding rahim dan lain-lain lagi.

  Bukanlah diminta perkara ini berlaku, dan ia sesuatu yang kita mungkin tak boleh elakkan. Tetapi, sekurang-kurangnya, kita boleh dapat perlindungan dalam bentuk pampasan tunai sekiranya ia berlaku dan sedikit sebanyak boleh meringankan beban kewangan.

 2. Seawal Usia Kandungan 14 minggu
  Ibu boleh mohon perlindungan takaful untuk anak seawal kandungan minggu ke 14. Pada ketika itu, anak sudah mula berkembang pantas mempunyai anggota sehingga cukup sifat. Ibu juga semakin excited dalam keadaan fizikal yang semakin membesar, dan menjadi perhatian rakan-rakan sekeliling, mengidam pelbagai perkara dalam emosi yang kadangkala tidak menentu. Setiap kandungan mempunyai pengalaman yang berbeza.

 3. Rawatan ICU/HDU, Inkubator & Jaundice
  Jika anak dilahirkan dalam keadaan tidak stabil, mungkin atas sebab tidak cukup bulan, anak mungkin perlu dimasukkan ke unit ICU/HDU atau jika anak menghidapi jaundice (demam kuning) dan memerlukan rawatan phototherapy.

  Jika perkara ini berlaku, pihak takaful akan menanggung rawatan di ICU/HDU secara pay & claim dan juga menanggung kos inkubator. Selain itu juga, tunai diberikan sehingga RM1,000 apabila mendapatkan rawatan phototherapy.

 4. Tak Perlu Risau Kelulusan Medical Card & Tempoh Menunggu Automatik Bermula Hari ke-15
  Ini adalah satu lagi kelebihan jika mohon perlindungan takaful untuk anak sejak anak dalam kandungan ibu, yang disertakan manfaat medical card.

  Normal practise, bila anak dilahirkan tidak cukup bulan (contohnya), peluang untuk mohon medical card untuk anak akan ‘ditangguhkan’ kelulusannya selepas anak berusia 2 tahun dan ke atas. Tetapi, jika anda sudah mohon medical card semasa anak masih dalam kandungan ibu lagi, tidak perlu risau perkara ini kerana medical card sudah pun lulus. Tempoh menunggu pula (sebelum dibenarkan claim) akan bermula secara automatik pada usia anak hari ke-15 sehingga hari ke-120 (standard).

  Berbeza jika anda baru nak mohon medical card untuk anak selepas dilahirkan. Paling awal boleh mohon adalah pada hari ke-15 dan proses kelulusan mungkin ambil masa 1 minggu, dengan syarat anak dilahirkan dalam keadaan sihat. Tempoh menunggu pula akan bermula dari hari diluluskan.

 5. Anak Hidap Penyakit Congenital (sejak lahir)
  Perlu kita akui bahawa sebarang penyakit yang disahkan congenital oleh doktor, memang tidak akan cover, walaupun sudah ada takaful, mohon sejak dalam kandungan. Tetapi, pihak takaful ada menyediakan pampasan tunai atau tanggungan sebahagian rawatan yang boleh dituntut bagi meringankan beban kewangan jika menghidapinya.

Rujuk di bawah ini senarai manfaat pre-birth plan dari Prudential BSN Takaful Berhad.

Pilihan Manfaat
& Caruman Bayaran

Syarat permohonan:
 1. Ibu hamil dengan usia kandungan antara 14 – 35 minggu
 2. Ibu tak pernah mengalami sebarang komplikasi ketika hamil atau keguguran dari kandungan yang terkini atau yang terdahulu
 3. Anak dalam kandungan adalah dalam keadaan sihat
 4. Laporan Obstetrics & Gynaecology (O&G) dari doktor pakar adalah diperlukan untuk mengetahui status kesihatan anak dan perlu dilampirkan bersama, ketika permohonan (tekan button whatsapp untuk dapatkan borang O&G ini)

BORANG PERMOHONAN

logo.PruBSN

Soalan Lazim

Pelan perlindungan takaful untuk anak yang merangkumi manfaat medical card, pampasan nyawa, nilai tunai dan beberapa tambahan perlindungan semasa dalam kandungan ibu serta selepas dilahirkan.

Pelan ini hanya boleh dimohon sementara anak masih dalam kandungan ibu dan cover sehingga dewasa

Anak dalam kandungan yang berusia seawal 14 minggu sehingga 35 minggu.

Sila mohon awal kerana ada beberapa borang yang perlu diisi oleh doktor (yang mungkin ambil sedikit masa untuk dilengkapkan oleh doktor) bagi mengetahui tahap kesihatan anak dalam kandungan.

Caruman bayaran yang tertera dalam borang di atas adalah jumlah bayaran secara bulanan.

Untuk bayaran secara:

 • suku-tahunan (quarterly), darab dengan 3
 • separuh-tahunan (half-yearly), darab dengan 6
 • tahunan (yearly), darab dengan 12

Pembayaran caruman boleh dilakukan secara pemotongan kad debit / kad kredit sahaja. Anda perlu daftar maklumat kad melalui link yang diberikan di sms/email untuk pembayaran kali pertama

Dari borang disediakan di atas:

 1. pilih pakej pelan yang dikehendaki dan isikan borang permohonan yang disediakan selengkapnya dan hantar
 2. Kami akan hantar permohonan anda ke PruBSN
 3. Kemudian, anda akan dapat link pembayaran untuk bulan pertama, dihantar ke sms/email anda
 4. sila buat pembayaran kali pertama melalui link tersebut
 5. proses kelulusan akan ambil masa 1-7hari bekerja (standard clean case)
 6. selepas permohonan lulus, boleh daftar masuk portal pelanggan di HLMTakaful360. Segala maklumat anda, anak dan pakej perlindungan adalah tertera di sini

Tidak. Tiada buku sijil dan medical card fizikal akan diberikan. Anda boleh rujuk maklumat anda berserta maklumat perlindungan di portal pelanggan ‘PruBSN Touch’ melalui link ini.

Sekiranya ada pertanyaan lain, feel free untuk tekan button whatsapp dibawah untuk berhubung dengan agent.

Share to:

Lain-lain pakej perlindungan:
Syubli.com @ 2024 | Design by DBS Zenix
error: Content is protected !!
Manfaat pekerja yang majikan boleh tawarkan kepada pekerja anda
Pelan perlindungan takaful untuk personal dan family. Tekan salah satu menu di bawah ini:
Whatsapp saya!
(En. Syubli)

Pilih topik dan isikan nama serta nombor handphone untuk mulakan perbualan!

Topik & Maklumat Diri

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

DAFTAR SEBAGAI
RAKAN AFFILIATE &
LAYAK TERIMA KOMISYEN
SEHINGGA 25%

Bantu rakan-rakan dan family mohon pelan perlindungan takaful melalui Syubli.com dan terima komisyen sehingga 25%.

Bagaimana Caranya?

 1. Daftar sebagai rakan affiliate melalui borang di bawah untuk dapatkan link referral affiliate milik anda

 2. Share link affiliate anda kepada rakan-rakan, keluarga atau sesiapa sahaja yang berpotensi nak mohon pelan perlindungan takaful

 3. Minta mereka mohon pelan takaful melalui website ini juga supaya kami boleh tracking mereka yang memohon adalah pelanggan affiliate siapa dan anda juga boleh tahu siapa pelanggan di bawah anda, secara bersistem, di dashboard affiliate area

 4. Jika ada pertanyaan, anda tak perlu menjawab soalan mereka. Minta mereka tekan button ‘Whatsapp’ yang disediakan di bawah dan isikan maklumat ringkas. Ia akan membawa kepada aplikasi whatsapp

 5. Jika perlu appointment sama ada secara offline atau online, borang appointment juga disediakan

 6. Setiap pelanggan yang mencarum pelan takaful direct di bawah anda dan permohonannya juga lulus, anda akan menerima komisyen pelanggan direct (Level 1) sebanyak 15% dari caruman bayaran takaful mereka setiap bulan selama 12 bulan (untuk Family Takaful sahaja. Lain-lain, sila rujuk jadual di bawah)

 7. Permohonan untuk diri sendiri juga dikira untuk pengiraan komisyen (Level 1)

 8. Anda juga layak untuk rekrut lebih ramai rakan affiliate di bawah anda dan boleh menerima komisyen tambahan sebanyak 5% di Level 2 dan 5% lagi di Level 3, menjadikan jumlah keseluruhan adalah 25% dari caruman bayaran (untuk Family Takaful sahaja. Lain-lain, sila rujuk jadual di bawah)

 9. Anda boleh monitor pelanggan direct dan indirect anda serta jumlah komisyen yang boleh diperolehi di Affiliate Dashboard
Comm-syublicom
Contoh Ilustrasi Kiraan:
 1. Ahmad berjaya bantu 10 orang dari keluarganya sign-up pelan takaful dengan caruman bulanan RM150/month. Komisyen pelanggan direct (Level 1) = RM150 x 10 x 15% = RM225 bulanan

 2. Kemudian, keluarganya juga berjaya bantu 30 orang rakan-rakan mereka sign-up pelan takaful dengan caruman bulanan RM150/month. Komisyen pelanggan indirect (Level 2) = RM150 x 30 x 5% = RM225 bulanan

 3. Tak terhenti di situ, rakan-rakan mereka itu juga berjaya bantu 60 orang keseluruhan, ahli keluarga mereka sign-up pelan takaful dengan caruman bulanan RM150/month. Komisyen pelanggan indirect (Level 3) = RM150 x 60 x 5% = RM450 bulanan

 4. Keseluruhan komisyen untuk bahagian Ahmad adalah: = RM225 + RM225 + RM450 = RM900 bulanan, selama 12 bulan setiap pelanggan
Jom bermula HARI INI!
Act NOW!

Daftar Rakan Affiliate!

Anda dijemput untuk daftar sebagai rakan affiliate Syubli.com dan layak terima komisyen #kongsirezeki sehingga 25% dari caruman takaful untuk permohonan diri sendiri, family dan rakan-rakan. Hanya di Syubli.com!
(Please, agents are not welcomed!)

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Salam / Hai, boleh kita berjumpa?

Isikan borang di bawah ini untuk kita berjumpa secara depan-depan (KL/Selangor) atau secara online melalui aplikasi Zoom / Microsoft Team bagi penerangan lebih jelas tentang pelan perlindungan takaful yang anda perlukan.

Set Appointment

"*" indicates required fields

(Topik - pilih mana-mana yang berkaitan)
(nombor yang boleh call & whatsapp)
Tarikh*
Cadangan tarikh
Masa:*
:
Cadangan masa
Untuk pilihan face-to-face
This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Syubli.com Tekan sini untuk terima info terkini!
Dismiss
Allow Notifications