Hibah Takaful untuk Syarikat

(Anda perlukan ini jika menjalankan perniagaan)

Kenapa Usahawan Perlu Ada Hibah Takaful untuk Syarikat?

Kita biasa dengar tentang hibah takaful untuk peribadi tetapi tak pernah pula dengar hibah takaful untuk syarikat. Macam mana tu?

Ini contohnya, Seorang owner restoran, apabila ditanya tentang hutang, ini adalah antara jawapannya:

“Bang, syarikat ada hutang apa?”

Kebiasaanya,
1. Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN)
2. Overhead tahunan syarikat let say 2 kedai RM500,000
3. Hutang lori atau vendor RM200,000

Saya bertanya, “incase kalau tuan meninggal dunia, agak-agak staff akan stay tak dengan syarikat?”

Dari riak muka owner ini, dia menjawab staff akan cabut jika owner atau penggerak business meninggal dunia.

Jika itu berlaku, setuju tak cakap saya wife akan pening nak bayar hutang-hutang tuan yang ada?

Ya, setuju!

Jika ini berlaku, bagaimana pasangan anda ataupun rakan kongsi anda nak bayar hutang-hutang syarikat yang ada ni?

Jalan paling mudah, tutup business je. Betul tak?

Tak juga, anak-anak dan isteri nak makan apa kalau punca pendapatan ni di tutup.

Dalam masa 10 tahun, dari 10 orang usahawan yang menjalankan perniagaan tiada Polisi Hibah Takaful untuk Syarikat. Yang mereka ada hanyalah pelan peribadi Takaful.

Tuan/Puan, polisi hibah takaful ini hanyalah untuk kegunaan peribadi. Polisi takaful peribadi ini tidak di boleh di jadikan pelan Hibah Takaful untuk syarikat.

Di sini pentingnya ada polisi Hibah Takaful untuk syarikat, contohnya RM1 Juta dan penerima manfaatnya adalah syarikat!

Bukan apa tuan, polisi Hibah Takaful untuk Syarikat RM1 Juta ini pampasannya dapat kepada syarikat. Rakan kongsi yang masih ada, boleh gunakan wang ini untuk teruskan perniagaan sekurang-kurang 2 tahun tanpa masalah.

Jika wife anda yang perlu meneruskan perniagaan, tak kesian ke bang, Wife perlu besarkan anak-anak. Dia mungkin tiada pengalaman dalam menjalankan perniagaan. Abang bagi hutang besar atas kepala dia pulak tu!

Anak-anak ramai.

So macam mana caranya?

Caranya mudah sahaja, Abang as KEYMAN syarikat perlu ambil perlindungan Takaful RM1 Juta.



3 PERKARA APA YANG BOLEH DI BUAT DENGAN MANFAAT TAKAFUL RM1 JUTA?

  1. Apabila syarikat menerima cheque manfaat takaful RM1 Juta, rakan kongsi atau wife anda boleh rancang nak bayar apa dulu. Sekurang-kurangnya tahunan OVERHEAD wajib sudah ada. Mungkin boleh survive 2 tahun.

  2. Staff tak lari. So business boleh berjalan macam biasa.

  3. Business boleh berjalan macam biasa jika pemilik syarikat sudah menyediakan kewangan yang kukuh khusus cover main expenses syarikat.

  4. Manfaat takaful ini boleh di jadikan backup duit nak hutang-hutang yang ada seperti vendor atau LHDN.

  5. Pasangan boleh gunakan wang ini untuk expand business atau buat development produk baru.

Anda dapat sesuatu?
Untuk penerangan yang lebih jelas dan terperinci, isikan Borang Quotation di bawah atau terus tekan link whatsapp yang telah disediakan.

Borang Quotation

(nombor yang boleh whatsapp & call)

Rakan Niaga Bersama

Syubli.com @ 2024
Made with ❤ by TrustedAgent.com.my
error: Content is protected !!
Manfaat pekerja yang majikan boleh tawarkan kepada pekerja anda
Pelan perlindungan takaful untuk personal dan family. Tekan salah satu menu di bawah ini:
Whatsapp saya!
(En. Syubli)

Pilih topik dan isikan nama serta nombor handphone untuk mulakan perbualan!

Topik & Maklumat Diri

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

DAFTAR SEBAGAI
RAKAN AFFILIATE &
LAYAK TERIMA KOMISYEN
SEHINGGA 25%

Bantu rakan-rakan dan family mohon pelan perlindungan takaful melalui Syubli.com dan terima komisyen sehingga 25%.

Bagaimana Caranya?

  1. Daftar sebagai rakan affiliate melalui borang di bawah untuk dapatkan link referral affiliate milik anda

  2. Share link affiliate anda kepada rakan-rakan, keluarga atau sesiapa sahaja yang berpotensi nak mohon pelan perlindungan takaful

  3. Minta mereka mohon pelan takaful melalui website ini juga supaya kami boleh tracking mereka yang memohon adalah pelanggan affiliate siapa dan anda juga boleh tahu siapa pelanggan di bawah anda, secara bersistem, di dashboard affiliate area

  4. Jika ada pertanyaan, anda tak perlu menjawab soalan mereka. Minta mereka tekan button ‘Whatsapp’ yang disediakan di bawah dan isikan maklumat ringkas. Ia akan membawa kepada aplikasi whatsapp

  5. Jika perlu appointment sama ada secara offline atau online, borang appointment juga disediakan

  6. Setiap pelanggan yang mencarum pelan takaful direct di bawah anda dan permohonannya juga lulus, anda akan menerima komisyen pelanggan direct (Level 1) sebanyak 15% dari caruman bayaran takaful mereka setiap bulan selama 12 bulan (untuk Family Takaful sahaja. Lain-lain, sila rujuk jadual di bawah)

  7. Permohonan untuk diri sendiri juga dikira untuk pengiraan komisyen (Level 1)

  8. Anda juga layak untuk rekrut lebih ramai rakan affiliate di bawah anda dan boleh menerima komisyen tambahan sebanyak 5% di Level 2 dan 5% lagi di Level 3, menjadikan jumlah keseluruhan adalah 25% dari caruman bayaran (untuk Family Takaful sahaja. Lain-lain, sila rujuk jadual di bawah)

  9. Anda boleh monitor pelanggan direct dan indirect anda serta jumlah komisyen yang boleh diperolehi di Affiliate Dashboard
Comm-syublicom
Contoh Ilustrasi Kiraan:
  1. Ahmad berjaya bantu 10 orang dari keluarganya sign-up pelan takaful dengan caruman bulanan RM150/month. Komisyen pelanggan direct (Level 1) = RM150 x 10 x 15% = RM225 bulanan

  2. Kemudian, keluarganya juga berjaya bantu 30 orang rakan-rakan mereka sign-up pelan takaful dengan caruman bulanan RM150/month. Komisyen pelanggan indirect (Level 2) = RM150 x 30 x 5% = RM225 bulanan

  3. Tak terhenti di situ, rakan-rakan mereka itu juga berjaya bantu 60 orang keseluruhan, ahli keluarga mereka sign-up pelan takaful dengan caruman bulanan RM150/month. Komisyen pelanggan indirect (Level 3) = RM150 x 60 x 5% = RM450 bulanan

  4. Keseluruhan komisyen untuk bahagian Ahmad adalah: = RM225 + RM225 + RM450 = RM900 bulanan, selama 12 bulan setiap pelanggan
Jom bermula HARI INI!
Act NOW!

Daftar Rakan Affiliate!

Anda dijemput untuk daftar sebagai rakan affiliate Syubli.com dan layak terima komisyen #kongsirezeki sehingga 25% dari caruman takaful untuk permohonan diri sendiri, family dan rakan-rakan. Hanya di Syubli.com!
(Please, agents are not welcomed!)

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Salam / Hai, boleh kita berjumpa?

Isikan borang di bawah ini untuk kita berjumpa secara depan-depan (KL/Selangor) atau secara online melalui aplikasi Zoom / Microsoft Team bagi penerangan lebih jelas tentang pelan perlindungan takaful yang anda perlukan.

Set Appointment

"*" indicates required fields

(Topik - pilih mana-mana yang berkaitan)
(nombor yang boleh call & whatsapp)
Tarikh*
Cadangan tarikh
Masa:*
:
Cadangan masa
Untuk pilihan face-to-face
This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Syubli.com Tekan sini untuk terima info terkini!
Dismiss
Allow Notifications